fbpx
בחרו עמוד

מאת: אסף קופפר

סין, הכלכלה השנייה בגודלה בעולם, השיקה היום באמצעות הבנק המרכזי הסיני גל תמריצים כלכליים חדשים במטרה להמריץ את הצמיחה, שעמדה בפני האטה משמעותית בשנים האחרונות. בהכרזה זו, שכללה בין היתר הורדות ריבית, הקלה במדיניות הפיננסית ותמיכה במגזר הנדל"ן, סין מנסה להתמודד עם אתגרים כלכליים רבים. החלטה זו של הבנק המרכזי של סין (PBoC) מביאה עמה השלכות רבות לשווקים המקומיים והגלובליים כאחד, כמו גם למספר חברות שעשויות להרוויח מתוכנית ההמרצה הזו.

מאחורי תמריצי סין החדשים עומדים מספר גורמים כלכליים משמעותיים. בשנים האחרונות, סין התמודדה עם האטה בצמיחה הכלכלית, בעיקר בעקבות ירידה בצריכה המקומית, משבר הנדל"ן המתמשך ומדיניות קשיחה מצד הממשלה. מגזר הנדל"ן, שהיה אחד מהמנועים המרכזיים של הצמיחה הכלכלית במדינה, חווה ירידה חדה, ויחד עם זאת נרשמה ירידה בביקוש לצריכה מקומית, מה שהוביל לחששות מפני מיתון כלכלי.

על רקע כל זה, הבנק המרכזי של סין ביצע הורדת ריבית של 50 נקודות בסיס, כשהוא מקווה להגדיל את היקף ההלוואות ולעודד השקעות במשק. בנוסף, הבנק הקל את דרישות הרזרבה מהבנקים, מה שמגביר את הנזילות בשווקים המקומיים. בסך הכל, סין מעוניינת להחזיר את האמון של הצרכנים והמשקיעים ולדחוף את הכלכלה בחזרה למסלול צמיחה יציב.

הבנק המרכזי בסין

 

החלטה זו עשויה להשפיע בצורה חיובית על מספר סקטורים מרכזיים בכלכלה הסינית. בראשם, חברות הנדל"ן הגדולות יזכו לתמיכה ישירה ולצפי חיובי עם התמריצים החדשים שנועדו לעודד רכישות דיור ולקדם את סיום הפרויקטים הקפואים. יזמי נדל"ן כמו Country Garden ו-Evergrande עשויים להרוויח משמעותית מהמדיניות החדשה, שכוללת גם הורדת מקדמות המשכנתא לרוכשי בתים נוספים. כמו כן, חברות סיניות בתחום הטכנולוגיה צפויות לקבל דחיפה נוספת בעקבות תוכניות עידוד השקעות חדשות והרחבת היקף המימון. חברות כמו עליבאבא (BABA), טנסנט (TCEHY) וביידו (BIDU) יכולות להרוויח מהגדלת הנזילות בשווקים ומהסרת חסמים מימוניים שמנעו בעבר את התפתחותן המהירה.

ההכרזה על התמריצים הביאה לזינוק חד במניות הסיניות. המדד הסיני CSI 300 רשם עלייה של 4.3%, ואילו מדד Hang Seng בהונג קונג עלה ב-3.9%. העלייה במניות מגיעה בעקבות הציפייה של המשקיעים שהממשלה הסינית תנקוט בצעדים נוספים להמרצת הכלכלה, וזאת מתוך רצון לעמוד ביעד הצמיחה הממשלתי של 5% לשנה. לצד זאת, חברות פיננסיות כמו בנקים וחברות ביטוח צפויות להרוויח מהקלות נוספות על הרגולציות הקיימות, כמו גם מהעלאת היקף הנזילות בשוק. שוק האשראי בסין חווה לחץ רב בשנים האחרונות, וההקלה בדרישות הרזרבה עשויה להביא להגדלת היצע ההלוואות ולהורדת ריביות בשוק.

חברות הטכנולוגיה הגדולות בסין

 

מאחורי התמריצים הכלכליים עומדים גם שיקולים פוליטיים ברורים. הנשיא שי ג'ינפינג וראשי המדינה יודעים כי צמיחה כלכלית יציבה היא קריטית לשמירה על הלגיטימציה של המפלגה הקומוניסטית השלטת. הירידה בצמיחה, משבר הנדל"ן ומצב האבטלה הגבוה בקרב צעירים יוצרים לחצים על השלטון, ולכן יש חשיבות עליונה למאמצים לייצב את הכלכלה. כמו כן, מדיניות כלכלית זו מגיעה לאחר הפחתה בריבית הפדרלית בארצות הברית, מה שמעניק לסין מרחב תמרון נוסף במדיניות המוניטרית שלה ומאפשר לה לפעול ללא חשש מבריחת הון או ירידה בערך היואן.

ההחלטות של סין אינן משפיעות רק על השוק המקומי, אלא גם על הכלכלה הגלובלית. סין היא אחד הלקוחות הגדולים בעולם של חומרי גלם וטכנולוגיות, ולכן כל שיפור בכלכלת המדינה עשוי להניע ביקושים נוספים בתחום זה. לדוגמה, חברות כמו Rio Tinto ו-BHP העוסקות בכריית מתכות וברזל עשויות ליהנות מהגידול בביקוש הסיני לחומרי בניין. גם חברות טכנולוגיה אמריקאיות כמו אפל (AAPL) ואנבידיה (NVDA) עשויות להפיק תועלת, שכן סין מהווה שוק מרכזי למכירת מוצרים טכנולוגיים. שיפור בכלכלה הסינית עשוי להוביל לעלייה בביקושים לטלפונים חכמים, מחשבים ושבבים.

למרות שהתמריצים הכלכליים מביאים עמם תקווה חדשה לשוק הסיני, ישנם אנליסטים הסבורים כי מדובר בצעדים זמניים בלבד. יש המעריכים כי הכלכלה הסינית מתמודדת עם בעיות מבניות עמוקות יותר, כמו חובות עצומים בתחום הנדל"ן ודמוגרפיה שמתחילה להיות מאתגרת. במידה והמדיניות הכלכלית החדשה לא תביא לתוצאות מהירות, ייתכן שהממשלה תצטרך לנקוט בצעדים נוספים ולהרחיב את התמריצים.

לסיכום, התמריצים החדשים של סין מסמנים צעד משמעותי בניסיון לייצב את הכלכלה ולתמוך בצמיחה. ההחלטות של הבנק המרכזי, יחד עם התמיכה במגזר הנדל"ן והרחבת ההשקעות בשוק המניות, מצביעות על מחויבות הממשלה ליעדי הצמיחה. יחד עם זאת, האתגרים העומדים בפני סין עדיין רבים, והמשקיעים ימשיכו לעקוב מקרוב אחרי ההתפתחויות במדינה והאם מדיניות זו תצליח להביא לשיפור ממשי בצמיחה הכלכלית.

 

 

 

מקורות:
פייננשל טיימס

*הכותב משמש כעובד בחברת אינטראקטיב שירותי בורסה
בע"מ (להלן: "החברה"). כל האמור והמוצג בכתבה זו ניתן באופן כללי בלבד ואינו מהווה
ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או המלצה כלשהי למסחר בשוק ההון המתחשבים בנתונים
ובצרכים המיוחדים של כל אדם וכן אינו מהווה הצעה לרכישת ניירות ערך ו/או נכסים
פיננסים מכל סוג, מדדים וכיו"ב. כמו כן, המידע המוצג בכתבה לעיל אינו מהווה תמריץ
ו/או המלצה ו/או ייעוץ לפעול בדרך כלשהי בשוק ההון. על כן, אין לפרש דבר באמור
בכתבה כהמלצה או ייעוץ לביצוע רכישה או מכירה של כל נייר ערך או נכס פיננסי המוצג
בה. הנתונים המוצגים בכתבה אינם מהווים ערובה או מדד כלשהו לתוצאות ותשואות
עתידיות. הניתוח שבוצע לעיל הינו רק על בסיס מידע פומבי ציבורי וללא שיח עם החברות
המוזכרות. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים
ובצרכים המיוחדים של כל אדם. פעילות בשוק ההון דורשת ידע, הבנת סיכונים ומיומנות.
כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו – עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית.
החברה ו/או הכותב עשויים להחזיק חלק מניירות הערך ו/או הנכסים הפיננסיים המוזכרים
לעיל.

.

3.145.59.89
דילוג לתוכן